HYDROG SP-1200

SCARIFICATOR ACOSTAMENTE  HYDROG SP-1200

 

Echipamentul Hydrog SP-1200 este destinat intretinerii acostamentelor prin tăierea și modelarea acestora, pentru a permite scurgerea eficienta a apei catre șanț. Rezultatele distructive
ale pătrunderii apei în porii asfaltului și de inghetare a acesteia sunt vizibile mai ales după perioada de iarnă.

 

Scarificatorul SP-1200 este montat cu prindere pe carligul in 3 puncte in partea din spate a tractorului. Banda transportoare este sprijinita suplimentar pe cadrul frontal al tractorului.

Specificatii tehnice ale tractorului necesare pentru montare SP-1200:

  1. Putere motor min. 110 HP.
  2. 3 perechi de cuplaje rapide hidraulice cu posibilitatea de aplicare a presiunii în ambele sensuri
  3. Reductor viteza (posibilitate de deplasare cu viteza min. de 350 m/h).
  4. Gerutate recomandata a tractorului:000 kg.
  5. Capacitate de ridicare recomandată pe cârligul spate in 3 puncte: 5.500 kg.

 

Date tehnice: Scarificator HYDROG SP-1200
Lățime de taiere: pana la 1200 mm ajustabil hydraulic
Adâncime de taiere: pana la 120 mm ajustabil hydraulic
Panta acostamentului: ajustabil hydraulic
Viteza de lucru: 200 ÷ 1600 m/ora
Cuțit de taiere: Placa de profilare si snec taietor
cu lame interschimbabile
Tipul de actionare a subansamblelor echipamentului: Sistem hidraulic independent de tractor actionat cu ajutorul prizei de putere a tractorului
Eficienta: Pana la  100 m3 / h
Transportul materialului excavat: Cu banda transportoare in camionul pozitionat in fata tractorului
Control: De la pupitrul de control aflat in cabina tractorului
Greutatea echipamentului fara banda transportoare: 2.600 kg
Gerutatea benzii transportoare: 650 kg
Echipament optional: Perie cilindrica pentru curatare carosabil in urma actionarii echipamentului (latime 1500 mm)

 

Principiul de lucru

Ansamblul utilajului de tăiere constă dintr-un tractor cu scarificatorul Hydrog SP-1200 atasat si colectorul pentru materialul tăiat (bena camion sau un tractor suplimentar cu remorcă). Utilajul de tăiere (placă de profilare și tambur foarfecă) modeleaza acostamentul iar materialul rezultat este preluat de catre banda transportoare și aruncat mai departe la bena basculantei.
Distanta de aruncare a materialului degajat este reglată printr-o clapeta aflata la marginea superioara a benzii transportoare.

 

Control

Toate funcțiile de operare sunt controlate din cabina tractorului. Turatia tamburului de frezare, rotorul pentru descarcarea materialului către banda transportoare, banda transportoare în sine, precum si actionarea placii de profilare sunt furnizate de sistemele hidraulice de putere. Sistemul hidraulic independent al utilajului este alimentat de la priza de putere a a tractorului.

 

Cutite de profilare

Sistem eficient de tăiere de 1200 mm lungime, echipat cu placi din otel rezistent la uzură. Adâncime de tăiere de până la 120 mm.

 

Rotor

Acesta este situat între freza și banda transportoare. Degajeaza materialul tăiat catre transportor. Si rotorul este echipat cu plăci rezistente la uzură.

 

Banda transportoare

Acesta primește materialul de la rotor și îl transportă in bena utilajului de transport. Echipata cu reglare distanta de ejecție (clapeta in partea de sus) acționată hidraulic.

 

Tamponul frontal

Acesta preia vehiculul care primește materialul de pe banda transportoare. Este fixat fie in carligul in  3 puncte din fața tractorului fie in propriului său cadru de fixare pe tractor.

 

Reglarea lungimii de ejectie

Clapeta limitatoare de la capatul superior al benzii transportoare permite, cu ajutorul reglajului controlat hidraulic, descarcarea pe intreaga suprafata a benei vehicolului receptor.

 

Avantajele sistemului hidraulic

Pompa hidraulică a utilajului este folosită pentru linia hidraulică – reglarea vitezei de tăiere si „ocolirea” obstacolelor de-a lungul drumului (copaci, stâlpi semne rutiere, alte), deplasarea instrumentului de tăiere de la poziția de frezare în poziția de transport și invers. Tamburul de frezat, rotorul și transportorul au posibilitatea de a lucra la si in sens invers față de cele de operare, util de exemplu, în cazul blocării de către o piatră mare.
Sistemul hidraulic este echipat cu sistem de protecție la suprasarcină – obstacole mari pot opri melcului fără a deteriora echipamentul. După îndepărtarea manuală a elementului de blocare funcționarea mecanică poate fi continuată fără nici o problemă.

Grație posibilității de a schimba poziția sculei de taiere paralel cu acostamentul rutier nu este nevoie de a demonta piesa de tăiere. Schimbarea sculei de tăiere de la poziția de transport în poziția de lucru este efectuata hidraulic și blocata cu siguranță. Lățimea și adâncimea de operare sunt de asemenea operate hidraulic (reglare infinit variabila, fără trepte).

 

Eficienta

Eficiența de lucru depinde de înălțimea acostamentului de tăiat, lățimea de lucru necesară, precum și tipul de pământ de tăiat. Viteza de lucru este de asemenea dependenta de volumul și cantitatea benelor utilizate și mobilitatea acestora (frecvența de colectare a pământului frezat). Pauze prea lungi în timpul lucrului, cauzate de un număr prea mic de vehicule cărătoare utilizate sau capacitatea lor prea mica va prelungi cu siguranță timpul total de lucru. În funcție de parametrii de mai sus, eficiența medie a scarificatorului rutier Hydrog SP-1200 poate ajunge până la 1600 m / h (100 m3 / h).

SOLICITA OFERTA